Manifest - Barcelona com tú
15012
page-template-default,page,page-id-15012,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Manifest

MANIFEST

Què és?

 

Barcelona Com Tu és una plataforma de caràcter cívic i social formada per veïns i professionals de totes les ideologia que volen impulsar una Agrupació d’Electors per a presentar-se a les eleccions municipals i emprendre una nova forma de fer política.

Neix des de la convicció que l’actual sistema de partits és pervers i ja no resol els problemes sinó que els crea. És inconcebible que a nivell municipal els partits polítics siguin antagònics entre si. El que diu un partit polític és automàticament dolent i negatiu per a l’altre. El seu objectiu fonamental és enfonsar a l’adversari per a tirar-lo del poder i ocupar la seva butaca. Tot val, tots menteixen impunement i utilitzen les banderes per a tapar-ho tot.

 

Qui la forma?

 

Barcelona Com Tu està format per veïns i professionals independentistes, constitucionalistes, federalistes, republicans i altres sensibilitats unides per l’amor a Barcelona i per la convicció que el govern de la ciutat no necessita una guerra de banderes sinó una gestió professional, de la qual els polítics actuals són incapaços de desenvolupar.

És inconcebible que persones que no han demostrat cap qualitat en la seva vida, perquè s’han enrolat als 16 anys en un partit polític, tinguin a les seves mans la vida i les propietats de milions de ciutadans. És inconcebible que molts polítics es prenguin a la butaca del partit perquè no saben fer una altra cosa. Sobren polítics i falten professionals qualificats.

 

Què vol?

 

Un nou model de gestió social i econòmic amb implicació en tots els àmbits de la ciutat. Volem crear ponts entre el públic i el privat per a construir la Barcelona del futur.

Farem un pas endavant, despresos d’interessos partidistes i de sectarisme, proposant una alternativa de professionals a l’alcaldia de Barcelona. La nostra il·lusió i compromís estan garantits, és ja indubtable la nostra capacitat de sumar un projecte ambiciós, un programa que sumi les millors propostes possibles. Ara només manques tu, perquè el nostre projecte és com tu i no para de sumar i créixer.

 

Per què fora polítics?

 

Els partits polítics no tenen per què ser intrínsecament dolents, però actualment ho són, perquè s’han pervertit. S’han pervertit, perquè en lloc de considerar la política com un servei al ciutadà, l’han convertit en una font de finançament. S’han pervertit, perquè en lloc de preocupar-se per crear llocs de treball, es preocupen de crear butaques per als seus afiliats.

La plataforma sorgeix amb l’entusiasme i funcionalitat propis dels orígens de la democràcia. La ciutadania pren el control de la gestió i d’aquesta forma la política torna als seus veritables orígens que no són uns altres que els de detectar problemes i anticipar-se a resoldre’ls.

En un moment excepcional per la desafecció del ciutadà a la política, on sembla que els models de representació estan esgotats, apareix Barcelona Com Tu. Volem despertar a aquest 50% de barcelonins que no vota a les eleccions municipals

Els partits polítics actuals són perversos perquè han canviat, han tergiversat, trastornat la seva raó de ser. Van néixer amb una intenció noble, la d’unir forces per a solucionar els problemes que individualment no podia resoldre el ciutadà, van néixer per a representar als veïns i per a servir-los, però s’han convertit en senyors, estan defensant els seus propis interessos, i el ciutadà ha quedat relegat a l’anonimat. Són perversos, s’han pervertit.

L’excessiva i malentesa professionalitat de la política ens ha portat al fet que, sovint, els models de gestió no siguin implementats per al servei al ciutadà sinó més aviat en el propi interès dels partits, convertint-se moltes vegades en el propi problema en lloc de la solució.

És una perversió que quan es tracta de solucionar els seus propis assumptes – vacances, sous, privilegis- tots els partits es posin immediatament d’acord, i no cedeixin el més mínim quan es tracta de solucionar els problemes dels ciutadans.

 

El silenci mediàtic i el triomf del boca orella.

 

Fa uns mesos érem molt pocs els que crèiem que la plataforma podia afrontar el repte de canviar Barcelona, però ara ja és una realitat. Som milers de veïns il·lusionats i esperançats amb la nova política.

Des de fa gairebé mig any que els nostres actes es compten per centenars de veïns i fins i tot per milers. Aquest és el cas del Casino de l’Aliança del Poblenou que es va omplir amb més de mil tres-centes persones. No vam ser notícia per a TV3 ni per als mitjans generalistes, ni llavors ni ara, que continuem sent la candidatura amb més assistents en els nostres actes.

Vagi per davant que el sistema electoral espanyol no facilita que el ciutadà gestioni les seves ciutat.

Farem un pas  endavant, despresos d’interessos partidistes i de sectarisme, proposant una alternativa de professionals a l’alcaldia de Barcelona. La nostra il·lusió i compromís estan garantits, és ja indubtable la nostra capacitat de sumar un projecte ambiciós, un programa que sumi les millors propostes possibles.

Vols ajudar-nos a fer una Barcelona millor?

X