Un aspirant a l'Alcaldia de Barcelona presenta el seu projecte d'un nou districte flotant tecnològic - Barcelona com tú
5763
post-template-default,single,single-post,postid-5763,single-format-standard,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Un aspirant a l’Alcaldia de Barcelona presenta el seu projecte d’un nou districte flotant tecnològic

Un aspirant a l’Alcaldia de Barcelona presenta el seu projecte d’un nou districte flotant tecnològic

La plataforma Barcelona Com Tu va presentar la seva candidatura, encapçalada pel seu president l’advocat Daniel Vosseler, a l’Alcaldia de Barcelona. Es tracta de «un moviment ciutadà, transversal i no partidista, amb un pensament obert no condicionat per ideologies tancades a interessos aliens a la ciutat» que pretén «superar la Barcelona que no funciona el fraccionament» social reflectit en els partits polítics. Per això, Vosseler va presentar les seves propostes per convertir a la ciutat a la capital del sud d’Europa, com per exemple el projecte denominat ‘Mediterrània’.

Es tracta de la creació d’un districte tecnològic i ecològic damunt del mar, seguint la zona del Port Olímpic, que albergaria el complex sobre biotecnologia i ciències més important d’Europa juntament amb un palau de Congressos. A més, serà totalment sostenible, ja que només podran accedir vehicles elèctrics, i generarà un important impacte econòmic per a la ciutat, segons Vosseler, ja que crearia nombrosos llocs de treball, recuperar el talent que s’ha anat a altres països i permetria atreure inversors. En aquest sentit va remarcar que no seria un districte turístic, ja que està pensat per desenvolupar el complex tecnològic.

«Barcelona Com Tu és un laboratori d’idees» va assenyalar el candidat a l’Alcaldia qui va remarcar que el seu projecte s’assembla a les illes artificials que es construeixen a Orient Mitjà amb la particularitat que el mediterrani és un mar més estable.

El lletrat va presentar la seva candidatura davant més de mil persones en La Aliança de Poblenou, en un escenari presidit per les banderes de Barcelona i europea. En aquest sentit, Vosseler va dir que en la seva plataforma està representada la pluralitat i la realitat de la ciutat amb «gent independentista i constitucionalista» que està unida per «el nostre amor per Barcelona» pel que la seva intenció és que aquesta gent superi «la major crisi en desequilibris socials que sofreix Barcelona des de la democràcia».

«Barcelona està sent devorada pel sectarisme i els interessos partidistes; els ciutadans i els seus barris no són els protagonistes de la ciutat», va assenyalar l’aspirant qui va destacar que «hi ha massa distància entre la Barcelona que volem i la Barcelona que tenim». Per això, Barcelona Com Tu denúncia que el mandat de Ada Colau «ha fracassat, que la realitat se li ha imposat i que ara els barcelonins estan sofrint les conseqüències d’una política aïllada, populista i sense res que oferir a la ciutadania».

L’advocat va detallar que hi ha «incompliments greus» en matèria d’habitatge a més de l’incivisme i amb una «situació d’inseguretat, mai vista a Barcelona va a costar moltíssim radicar». També va recordar que hi ha problemes com la venda ambulant o l’ocupació il·legal d’habitatges i va proposar accions com la implantació del carril exclusiu per a moto, una revisió de certs carrils bici i una aposta inequívoca pel medi ambient.X